Nutrition et soin des chevaux
Avis filter articles
But d'utilisation

Corps

 

Handleiding, wat te doen bij moederloos veulen

Op het moment dat een veulen geboren wordt en er gebeurt iets met de merrie is er paniek! Er is acuut behoefte aan informatie met betrekking tot de voeding en verzorging in de eerste uren. Maar ook de opfok van een moederloos veulen vraagt speciale kennis die niet altijd voor handen is. Hoe leer je een veulen drinken uit een fles? En hoe verloopt het contact met stalgenoten?

In het kader van een stage-opdracht voor haar studie aan de CAH Dronten heeft Alexandra Wegert geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn om een moederloos veulen groot te brengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een professioneel opfokbedrijf, of via de Moederloze Veulencentrale op zoek gaan naar een pleegmerrie.
Naar aanleiding van dit onderzoek is een handleiding verschenen met waardevolle adviezen om een moederloos veulen te helpen opgroeien tot een gezond volwassen paard. Deze praktische handleiding genaamd: ‘Een moederloos veulen, wat nu?' is een aanrader voor iedereen die met een moederloos veulen te maken kan krijgen.

Klik hier om deze gratis handleiding te downloaden.